Δεν μετανιώνει ο εκλεκτός του Μπόρις Τζόνσον

Δεν μετανιώνει ο εκλεκτός του Μπόρις Τζόνσον

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, επιχείρησε χθες να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα για να κάνει ταξίδι 400 χλμ., παρότι ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό κι ενώ οι μετακινήσεις απαγορεύονταν. Επισήμανε ότι δεν είχε ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό και επέμεινε πως δεν παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι έπρεπε να είχα κάνει τη δήλωση νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά, αφότου έφθασε μισή ώρα αργοπορημένος για τη συνέντευξη Τύπου.

Η αποκάλυψη του ταξιδιού του Κάμινγκς έπειτα από σπάνια κοινή έρευνα των εφημερίδων Guardian και Daily Mirror, έχει προξενήσει οργισμένες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με σωρεία επιστολών διαμαρτυρίας να καταφθάνουν στα γραφεία βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Κάμινγκς είναι ο σημαντικότερος εκ των συμβούλων του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά το γεγονός ότι του επετράπη να δώσει συνέντευξη Τύπου από τον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ προξένησε έντονες αντιδράσεις. «Είναι σαν να επιτρέπουμε στη Μόνικα Λεβίνσκι να εκθέσει τη δική της οπτική των πραγμάτων από το Οβάλ Γραφείο», υποστήριξε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, Αλαστερ Κάμπελ, αναφερόμενος στην πρωταγωνίστρια του «ροζ» σκανδάλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Κάμινγκς μετέβη με την οικογένειά του στο Ντάραμ, σε απόσταση 400 χλμ. από την κατοικία του, στο Λονδίνο, ενώ βρισκόταν σε ισχύ απαγόρευση μετακινήσεων και ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο Ντάραμ κατοικούν οι γονείς του και το ερώτημα είναι πόσους ανθρώπους έθεσε σε κίνδυνο σταματώντας στην εθνική οδό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κατά την παραμονή του στο Ντάραμ και κατά την επίσκεψή του στο θέρετρο Μπάρναρντ Κάσλ, που απέχει περίπου 40 χλμ. από το Ντάραμ.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Κάμινγκς προσπάθησε να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του, αποκαλύπτοντας οικογενειακές λεπτομέρειες και προτάσσοντας την ασφάλεια του παιδιού και της συζύγου του. «Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα, θεωρώ ότι συνετοί άνθρωποι ίσως διαφωνήσουν γι’ αυτό που έπρεπε να γίνει υπό αυτές τις περιστάσεις, αλλά πιστεύω πως όσα έκανα ήταν σωστά», επέμεινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή