ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανική αστυνομία: Στο αρχείο η παραβίαση του lockdown από τον σύμβουλο Κάμινγκς

vretaniki-astynomia-sto-archeio-i-paraviasi-toy-lockdown-apo-ton-symvoylo-kamingks-2380494

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Ντόμινικ Κάμινγκς πιθανόν να παραβίασε τους κανόνες του lockdown οδηγώντας από το Ντέραμ στο Μπάρναρντ Καστλ συνοδευόμενος από την σύζυγο και τον γιο του, αλλά η παράβαση ήταν ελάσσονος σημασίας, κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph.

«Ο Ντόμινικ Κάμινγκς παραβίασε όντως τους κανόνες του lockdown κάνοντας το ταξίδι των 50 μιλίων προς το Μπάρναρντ Καστλ, συμπέρανε η έρευνα της αστυνομίας του Ντέραμ…Η αστυνομία δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες κατά του κ. Κάμινγκς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία του Ντέραμ ανακοίνωσε ότι η σχετική έρευνα έφθασε στο συμπεράσμα ότι «είναι πιθανόν να υπήρξε μία ελάσσων παραβίαση των κανόνων, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει επέμβαση της αστυνομίας».

Κατά την αστυνομία, η παράβαση είναι ελάσσονος σημασίας, διότι δεν φαίνεται ότι υπήρξε παραβίαση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η προηγούμενη μετακίνηση του συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον που διήνυσε την απόσταση των 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο στο Ντέραμ της βόρειας Αγγλίας δεν αποτελεί παραβίαση και ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός ότι ο Κάμινγκς έκανε και δεύτερο ταξίδι από το Λονδίνο στο Ντέραμ.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πιστεύει πως η συμπεριφορά του κ.Κάμινγκς ήταν λογική και νόμιμη δεδομένων των συνθηκών και ότι θεωρεί το θέμα λήξαν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ