ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι αρχές εξετάζουν πιθανή σχέση μεταξύ της εξαφάνισης της Μαντλίν με άλλη εξαφάνιση ανήλικου κοριτσιού

germania-oi-arches-exetazoyn-pithani-schesi-metaxy-tis-exafanisis-tis-mantlin-me-alli-exafanisi-anilikoy-koritsioy-2381885

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας εξετάζουν πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν πριν από 13 χρόνια από ένα τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, με την εξαφάνιση της πεντάχρονης Ίνγκα στο (ανατολικογερμανικό) κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ πριν από πέντε χρόνια.

Όπως γράφουν η εφημερίδα «Magdeburger Volksstimme» και το περιοδικό «Spiegel», ερευνάται εάν ο 43χρονος, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπ., ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλά εγκλήματα και ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υπεύθυνος και για την εξαφάνιση της πεντάχρονης Ίνγκα. Το κορίτσι εξαφανίστηκε στο Στένταλ της Σαξονίας-Άνχαλτ προ πενταετίας.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Στένταλ ανακοίνωσε, σύμφωνα με την "Magdeburger Volksstimme", ότι «θα συνεχιστεί η έρευνα για την αγνοούμενη Ίνγκα. Τώρα ελέγχεται εάν υπάρχει σχέση με τον ύποπτο για τη δολοφονία της Μαντλίν».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Κρίστιαν Μπ., κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για την δολοφονία της Μαντλίν Μακ Καν από την εισαγγελία του Μπράουνσβαϊκ , είχε ένα ερειπωμένο ακίνητο σε χωριό της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Το "Spiegel" γράφει επίσης ότι ο Κ. Μπ. ζούσε στην περιοχή σε ένα ερειπωμένο εργοστάσιο.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το 2016, βρέθηκαν εκεί φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία.

Ο  Κ. Μπ, πιθανόν να βρισκόταν κοντά όταν η Ίνγκα εξαφανίστηκε το 2015 κατά τη διάρκεια οικογενειακής επίσκεψης στο Στένταλ.

Ο δικηγόρος της μητέρας της Ίνγκα ζητά τώρα νέα έρευνα της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Deutschlandfunk, Magdeburger Volksstimme, Spiegel