H πυρκαγιά στην Αυστραλία σκορπάει πανικό

H πυρκαγιά στην Αυστραλία σκορπάει πανικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ενδέκατη ημέρα, χιλιάδες Αυστραλοί πυροσβέστες συνέχιζαν χθες την άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα που έχει αποτεφρώσει δάση και θάμνους σε έκταση διπλάσια εκείνης του ευρύτερου Λονδίνου(!) και μαίνεται ανεξέλεγκτη, σε δεκάδες μέτωπα συνολικής εκτάσεως 1.800 χιλιομέτρων. Χθες, οι 7.000 κάτοικοι του θερέτρου Σάσεξ Ινλετ τράπηκαν αλλόφρονες σε φυγή όταν ο άνεμος έστρεψε τις φλόγες προς τα σπίτια τους, ενώ το σύννεφο καπνού και τέφρας «βάφει» προσφυρά τα ηλιοβασιλέματα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, 2.200 χιλιόμετρα μακριά…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατέχει στοιχεία ερευνών της κοινής γνώμης που δείχνουν μεταβολή της ψυχολογίας όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις και σκοπεύει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα, επιταχύνοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές. O υπουργός Οικονομίας N. Χριστοδουλάκης έχει συνεχείς συσκέψεις και προετοιμάζει κινήσεις εντός του πρώτου εξαμήνου. Στα τέλη Ιανουαρίου θα γνωστοποιηθούν οι νέες προτάσεις για το ασφαλιστικό, ενώ επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ και των καζίνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT