ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Κίνα σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου, υποστηρίζει Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής

ipa-i-kina-sampotarei-tin-anaptyxi-emvolioy-ypostirizei-repoymplikanos-geroysiastis-2382013

Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα επιχειρεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα παρασκευάσουν δυτικές χώρες, υποστήριξε την Κυριακή ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ρικ Σκοτ.

«Πρέπει να το παρασκευάσουμε αυτό το εμβόλιο. Δυστυχώς έχουμε αποδείξεις ότι η κομμουνιστική Κίνα επιχειρεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει την παρασκευή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοτ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

«Η Κίνα δεν θέλει… να το παρασκευάσουμε εμείς πρώτοι, έχουν αποφασίσει να είναι εχθροί των Αμερικανών και νομίζω και της δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς δε για το ποιές αποδείξεις διαθέτουν οι ΗΠΑ ο Σκοτ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά απάντησε ότι αυτές προέκυψαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Αυτό το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς και για να ανοίξει και πάλι η οικονομία μας. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι είτε το παρασκευάσει πρώτη η Αγγλία ή εμείς, θα το μοιραστούμε. Η κομμουνιστική Κίνα δεν πρόκειται να το μοιραστεί», υπογράμμισε ακόμη.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ