Ογκώδης διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στο Λονδίνο

Ογκώδης διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στο Λονδίνο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, με κύριο σύνθημα το «ο ρατσισμός είναι ιός».

Το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν επίσης συγκεντρωθεί στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας σε μια ειρηνική, σε γενικές γραμμές, κινητοποίηση, που όμως κατέληξε σε αψιμαχίες μεταξύ μικρών ομάδων και της έφιππης αστυνομίας κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, είπε ότι 27 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε αυτές τις «σοκαριστικές και απολύτως απαράδεκτες» επιθέσεις, στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτής της εβδομάδας. Μάλιστα, δύο εκ των αστυνομικών έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μια αστυνομικός που έπεσε από το άλογό της υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Τόσο η Ντικ όσο και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προέτρεψαν τον κόσμο να μην διαδηλώσει ξανά σήμερα, επικαλούμενοι τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Όμως οι διαδηλωτές τους αγνόησαν και κατέκλυσαν εκ νέου τον δρόμο έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη νότια όχθη του Τάμεση. Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκεί εκτίμησαν ότι ο αριθμός τους ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες.

Οι διαδηλωτές έκαναν κατόπιν πορεία προς το βρετανικό κοινοβούλιο και σταμάτησαν πάνω στη γέφυρα, για να γονατίσουν φωνάζοντας «Δικαιοσύνη, τώρα». Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Πλατεία του Κοινοβουλίου και την Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή