Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία

Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ενός λευκού καρχαρία, μεγέθους τριών μέτρων, έπεσε ένας σέρφερ στη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της πολιτείας. Το περιστατικό αποτελεί την τρίτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία αυτή τη χρονιά στην Αυστραλία.

Ο καρχαρίας δάγκωσε το πόδι του άτυχου άνδρα, ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών, δάγκωμα το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς ο σέρφερ ξεψύχησε λίγο αργότερα στην ακτή, όπου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από μερικούς «ηρωικούς» λουόμενους, που τον βοήθησαν να διώξει τον καρχαρία, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Στη συνέχεια, ένοπλοι αστυνομικοί αναζήτησαν τον καρχαρία στα νερά του Κίνγκσκλιφ, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν, όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια μετά από μερικές ώρες, χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό. Η αστυνομία μπορεί να σκοτώσει καρχαρίες στην Αυστραλία, εάν αυτοί κριθούν ως επικίνδυνοι για τους λουόμενους κάποιας περιοχής.

Παρότι το 2019 δεν σημειώθηκε ούτε ένα περιστατικό θανατηφόρας επίθεσης καρχαρία στην Αυστραλία, το 2020 έχουν ήδη σημειωθεί τρία. Πριν τον άτυχο σέρφερ, τον Ιανουάριο έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία ένας 57χρονος δύτης στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, και τον Απρίλιο ένας 23χρονος δασοφύλακας από το Κουίνσλαντ, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση ενώ κολυμπούσε κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή