Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες άνθρωποι – κυρίως Αφροαμερικανοί – αποχαιρετούν σήμερα τον Τζορτζ Φλόιντ, η σορός του οποίου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία «The Fountain of Praise» στο Χιούστον του Τέξας, την πόλη όπου μεγάλωσε ο Φλόιντ. 

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-1

Φορώντας μάσκες και μπλουζάκια, άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρο του 46χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς πριν από δύο εβδομάδες στην Μινεάπολη, γεγονός που πυροδότησε ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. 

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-2

Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του Φλόιντ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο, ακινητοποιημένος κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-3
Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-4

Αμερικανικές σημαίες κυματίζουν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία «Κρήνη της Δοξολογίας» την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-5

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος συναντήθηκε με την οικογένεια του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Παράλληλα, βιντεοσκόπησε ένα μήνυμα που θα προβληθεί στην κηδεία του 46χρονου. Δεν πρόκειται όμως να παραστεί στην τελετή αυτή, ώστε να μην την διαταράξει. 

 

Η κηδεία του Φλόιντ θα γίνει αύριο Τρίτη και θα την τελέσει ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Σήμερα η κηδεία (φωτογραφίες)-6

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Χιούστον Memorial Gardens, στο προάστιο Πέρλαντ, όπου θα τεθεί για ανάπαυση δίπλα στη μητέρα του, Λαρσένια Φλόιντ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΡ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή