Επαναφέρει το επιτελείο του 2016 ο Τραμπ

Επαναφέρει το επιτελείο του 2016 ο Τραμπ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μαζικές συγκεντρώσεις οπαδών του σε σειρά πόλεων μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του ο Ντόναλντ Τραμπ. Καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν προβάδισμα της τάξεως των επτά μονάδων, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται έντονα δυσαρεστημένος με τον συντονιστή της προεκλογικής του καμπάνιας, Μπραντ Παρσκέιλ. Παράλληλα, επαναφέρει σε μάχιμες θέσεις τα περισσότερα πρόσωπα-κλειδιά της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας τού 2016 εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ επαναπροσέλαβε τον Τζέισον Μίλερ, διευθυντή του επικοινωνιακού επιτελείου του το 2016. Δίπλα του θα βρεθούν άλλοι τρεις βετεράνοι του επιτελείου Τραμπ, οι Μπόρις Επστάιν, Μπιλ Στέπιεν και Τζάστιν Κλαρκ. Δύο άλλα κομβικά πρόσωπα, ο πρώτος διευθυντής της καμπάνιας του 2016 Κόρεϊ Λεβαντόφσκι και η τότε εκπρόσωπος Τύπου Χόουπ Χικς, έχουν ήδη επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, από όπου ποτέ δεν έφυγαν η κόρη του προέδρου Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ. Η μόνη ηχηρή απουσία είναι εκείνη του Στιβ Μπάνον, αρχιτέκτονα της πολιτικής στρατηγικής Τραμπ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του υπ’ αριθμόν ένα συμβούλου του Λευκού Οίκου τον Αύγουστο του 2017, αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον πρόεδρο.

Στο μεταξύ, αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε ο υπαινιγμός του Τραμπ, μέσω Twitter, ότι 75χρονος διαδηλωτής, ο οποίος τραυματίστηκε αφού σπρώχτηκε από αστυνομικούς στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, «μπορεί να έδρασε ως προβοκάτορας των (αριστερών ακτιβιστών) Antifa». Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο, δήλωσε ότι «αηδίασε» με τον αστήρικτο ισχυρισμό του προέδρου και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.

Νέες διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις είχαν προγραμματιστεί για χθες, μία ημέρα μετά την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, στο Χιούστον του Τέξας. Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο δημαρχείο του Σιάτλ, ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου και μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα. Το δημοτικό συμβούλιο της Μινεάπολης, όπου δολοφονήθηκε ο Φλόιντ, αποφάσισε ήδη να διαλύσει το αστυνομικό τμήμα της πόλης και να κατευθύνει τα σχετικά κονδύλια στην ενίσχυση κοινωνικών προγραμμάτων.

Στην Ουάσιγκτον, ένας εκ των αδελφών του Τζορτζ Φλόιντ κατέθεσε στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς επιτροπή δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία προετοιμάζει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. «Σταματήστε τον πόνο», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Φιλονίς Φλόιντ, αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες δολοφονίες μαύρων στα χέρια λευκών αστυνομικών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο τραγικός θάνατος του αδελφού του «θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή