Μοναχικά τα φετινά, επίσημα γενέθλια της Ελισάβετ (βίντεο – φωτογραφίες)

Μοναχικά τα φετινά, επίσημα γενέθλια της Ελισάβετ (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή, στρατιωτική τελετή με όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας, εορτάστηκαν σήμερα τα «επίσημα» γενέθλια της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ. 

Η γηραιότερη μονάρχης του κόσμου παρακολούθησε την λιτή παρέλαση στο Κάστρο του Γουίνδσορ, κάνοντας έτσι και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την καραντίνα στην Βρετανία. 

Μοναχικά τα φετινά, επίσημα γενέθλια της Ελισάβετ (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Αν και η ετήσια μεγαλειώδης παρέλαση στους δρόμους του Λονδίνου φέτος ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε ευδιάθετη και χαμογελαστή, φορώντας ένα από τα αγαπημένη της παστέλ ταγιέρ, γάντια και πέρλες.

Μοναχικά τα φετινά, επίσημα γενέθλια της Ελισάβετ (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Η τελετή Trooping the Colour – όπως ονομάζεται ο εορτασμός των «δημοσίων» γενεθλίων της Ελισάβετ – πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από περιόδους κακοκαιρίας, εθνικού πένθους ή εκτάκτων περιστάσεων.

Τα κανονικά, ιδιωτικά γενέθλια της βασίλισσας εορτάζονται στις 21 Απριλίου,ενώ τα «επίσημα» το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, με όλες τις τιμές. 

Πέρσι, τέτοια εποχή,  στα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ είχε κάνει και την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τη γέννηση του γιου τους 'Αρτσι, η Μέγκαν Μάρκλ.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT