ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζος αξιωματούχος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Πεκίνο είναι εξαιρετικά σοβαρή

Κινέζος αξιωματούχος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Πεκίνο είναι εξαιρετικά σοβαρή

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην πρωτεύουσα της Κίνας είναι «εξαιρετικά σοβαρή», προειδοποίησε αξιωματούχος της πόλης την Τρίτη, καθώς αναφέρθηκαν 27 νέες μολύνσεις από το Πεκίνο.

Η αναζωπύρωση του COVID-19 – που πιστεύεται ότι ξεκίνησε στην αγορά τροφίμων Xinfadi στην πρωτεύουσα – προκάλεσε ανησυχία καθώς η Κίνα είχε θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την επιδημία μέσω μαζικών τεστ και αυστηρών μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν νωρίτερα φέτος.

Με τα νέα κρούσματα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στο Πεκίνο τις τελευταίες πέντε ημέρες ανέρχεται σε 106, καθώς οι αρχές έκλεισαν σχεδόν 30 κοινότητες στην πόλη και υπέβαλαν σε εξετάσεις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

«Η επιδημία στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετικά σοβαρή», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της πόλης του Πεκίνου Ξου Χετζιάν σε συνέντευξη Τύπου.

Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα δήλωσαν ότι θα εξετάσουν όλους τους ιδιοκτήτες στάβλων και τους διευθυντές σε όλες τις αγορές τροφίμων και τα εστιατόρια της πόλης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, τα τεστ στο Πεκίνο ανέρχονται ημερησίως ακόμη και σε 90.000.

Την Τρίτη, η επιτροπή μεταφορών της πρωτεύουσας απαγόρευσε στις υπηρεσίες ταξί να οδηγούν έξω από την πόλη, ανέφερε το πρακτορείο Xinhua, σε μια προσπάθεια περιορισμού του νέου ξεσπάσματος.

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι αθλητισμού και ψυχαγωγίας στο Πεκίνο δόθηκε εντολή να κλείσουν τη Δευτέρα και ορισμένες άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα προειδοποίησαν ότι θα βάλουν σε καραντίνα όσους φτάνουν από την πρωτεύουσα.