ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Σε επαφή με την Τουρκία για να αρχίσουν συνομιλίες στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη

lavrof-se-epafi-me-tin-toyrkia-gia-na-archisoyn-synomilies-stis-antimachomenes-pleyres-sti-livyi-2383375

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία και προσπαθεί να πείσει τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να αρχίσουν μεταξύ τους συνομιλίες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Λαβρόφ επισήμανε, επίσης, ότι στα αρχικά στάδια της διένεξης στη Λιβύη, οι έξωθεν παράγοντες επιχείρησαν να προωθήσουν τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς σε βάρος των θέσεων της άλλης, γεγονός που οδήγησε στην αθέτηση όλων των συμφωνιών.

«Ελπίζω ότι η εμπειρία αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη, η οποία διαμόρφωσε ούτως ή άλλως προσεγγίσεις, τις οποίες υιοθέτησαν όλοι οι έξωθεν παράγοντες», δήλωσε ο Λαβρόφ και προσέθεσε ότι «απόμεινε το ελάχιστο, να πείσουμε τις λιβυκές πλευρές, για το ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να αρχίσουν να καταλήγουν σε συμφωνίες. Με αυτό ακριβώς το ζήτημα ασχολούμαστε τώρα, βρισκόμαστε μάλιστα και σε επαφή με τους Τούρκους συναδέλφους μας, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ