Αδελφικά βέλη κατά του Σρέντερ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εξ οικείων τα βέλη για τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος δέχθηκε προχθές τη σφοδρότατη κριτική, αυτήν τη φορά, της μικρότερης αδελφής του για τις δυσμενείς συνέπειες της μεταρρύθμισης της κοινωνικής πολιτικής του.

Η 48χρονη Ιλσε Μπρίκε, χωρισμένη μητέρα δύο αγοριών, πέντε και δεκαπέντε ετών, καταγγέλλει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μπιλντ» ότι η νέα φορολογική πολιτική του καγκελάριου αδελφού της θα αφαιρέσει από το ετήσιο εισόδημά της 1.227 ευρώ. Μέχρι τέλους του απελθόντος έτους, η κυρία Μπρίκε όπως άλλωστε και όλες οι άλλες μόνες μητέρες πλήρωναν λιγότερο φόρο από ό,τι οι άλλοι εργαζόμενοι. Από 1ης 1-02 όμως και σταδιακά για τα επόμενα δύο χρόνια, το ειδικό αυτό προνόμιο θα καταργηθεί, αποδυναμώνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των ειδικών αυτών νοικοκυριών.

«Η πολιτική του αδελφού μου θα μού στοιχίσει περίπου 1.227 ευρώ το χρόνο και από φορολογικής απόψεως θα έχω την ίδια αντιμετώπιση με τους ελεύθερους χωρίς παιδιά – αυτό είναι εξοργιστικό», δηλώνει η Μπρίκε στην εφημερίδα. H συγκεκριμένη αλλαγή είναι μόνο ένα από μία σειρά αντιλαϊκών μέτρων της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο τη μείωση των δημόσιων δαπανών.

Η αδελφή του κ. Σρέντερ είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται σε παιδικό σταθμό. Ποτέ στο παρελθόν δεν θέλησε να αναφερθεί ή να εκμεταλλευτεί τη σχέση της με τον Γερμανό καγκελάριο, αλλά όπως διατείνεται στη συνέντευξή της, αυτή τη φορά το έπραξε και για λογαριασμό των συναδέλφων και ομοιοπαθών της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από το συγκεκριμένο μέτρο.

«Πρέπει να αγοράζω ρούχα και παπούτσια όχι για διασκέδαση, αλλά επειδή τα παιδιά μου μεγαλώνουν», εξηγεί η κ. Μπρίκε, η οποία έθεσε το πρόβλημα στον αδελφό της, στη χριστουγεννιάτικη κάρτα, που του έστειλε επ’ ευκαιρία των εορτών.

Σημειωτέον ότι δεν είναι μόνον η αδελφή του κ. Σρέντερ το αγκάθι στις σχέσεις του καγκελαρίου με την οικογένειά του. Είναι και ο αδελφός του, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των ανέργων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT