Δύο βιβλία, το νέο μεγάλο πρόβλημα του Τραμπ

Δύο βιβλία, το νέο μεγάλο πρόβλημα του Τραμπ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις για την αποκαθήλωση αγαλμάτων, το νέο μεγάλο πρόβλημα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως είναι δύο βιβλία καθόλου κολακευτικά για τα έργα και τις ημέρες του, τα οποία πρόκειται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο υπογράφει η ανιψιά του, Μέρι Τραμπ, και σύμφωνα με τον εκδότη «ρίχνει άπλετο φως στη μαύρη ιστορία της οικογένειάς τους, ώστε να εξηγήσει πώς έγινε ο θείος της ο άνθρωπος που απειλεί τώρα την υγεία του κόσμου, την οικονομική ασφάλεια και τον κοινωνικό ιστό».

Το δεύτερο το έγραψε ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, και αποτελεί καταγραφή των όσων έζησε στον Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο της Μέρι Τραμπ, κόρης του Φρεντ Τραμπ τζούνιορ, δηλαδή του μεγάλου αδελφού του Αμερικανού προέδρου, που πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών, έχει τίτλο «Too much and never enough: How my family created the world’s most dangerous man» και πρόκειται να εκδοθεί στις 28 Ιουλίου, δηλαδή λίγες εβδομάδες προτού αποδεχθεί ο πρόεδρος Τραμπ το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Η συγγραφέας αποκαλύπτει μυστικά της οικογένειας Τραμπ, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, «εφιαλτικά τραύματα, κατεστραμμένες σχέσεις και έναν τραγικό συνδυασμό παραμέλησης και κακομεταχείρισης».

Μεταξύ άλλων, η Μέρι Τραμπ, που στηρίζεται αποκλειστικά σε προσωπικές της εμπειρίες από οικογενειακά τραπέζια και συναναστροφές, γράφει ότι ο θείος της την περιγελούσε και είχε εγκαταλείψει τον πατέρα του όταν εκείνος είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα Αλτσχάιμερ.

«Εξηγεί πώς γεγονότα και καταστάσεις δημιούργησαν τον “διαταραγμένο” άνδρα που βρίσκεται σήμερα στο Οβάλ Γραφείο, μεταξύ των οποίων και την παράδοξη σχέση του πατρός Τραμπ με τα δύο μεγαλύτερα αγόρια του, Φρεντ τζούνιορ και Ντόναλντ», σχολιάζει η Amazon. 

Το βιβλίο του Τζον Μπόλτον θα εκδοθεί στις 23 Ιουνίου και ο Τραμπ είναι εξοργισμένος με τον πρώην στενό συνεργάτη του, απειλώντας τον ίδιο και τον εκδότη με αγωγές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή