Ειδικά τούνελ απολύμανσης για την προστασία του Πούτιν (βίντεο)

Ειδικά τούνελ απολύμανσης για την προστασία του Πούτιν (βίντεο)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούνελ απολύμανσης, ώστε να περνούν από αυτά εκείνοι που επισκέπτονται τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εγκαταστάθηκαν τόσο στην προεδρική κατοικία του έξω από τη Μόσχα, όσο και στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ το τούνελ στην επίσημη προεδρική κατοικία στο Νόβο Αγκαριόβο και δύο παρόμοιά του στο Κρεμλίνο κατασκευάστηκαν από τη ρωσική εταιρεία «Motornye Technologii», με έδρα στην πόλη Πέζνα.

Bίντεο, που αναρτήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ria news, δείχνει άτομα να περνούν μέσα από το τούνελ φορώντας μάσκες, να ψεκάζονται με απολυμαντικό που έβγαινε από την οροφή και από τα πλαϊνά του τούνελ.

Το RIA περιέγραψε το απολυμαντικό ως μια λεπτή ομίχλη που καλύπτει τα ρούχα των επισκεπτών και κάθε εκτεθειμένο σημείο στο άνω μέρος του σώματος.

Ο Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως και ότι τα τούνελ αυτά τοποθετήθηκαν την περίοδο έξαρσης της επιδημίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρότι έχουν αρθεί πολλοί περιορισμοί, οι μάσκες και τα γάντια εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικά, καθώς όπως είπε «τα πρόσθετα μέτρα προστασίας όταν αφορούν τον αρχηγό του κράτους είναι θεμιτά και δικαιολογημένα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε, παράλληλα, ότι τους τελευταίους μήνες η προεδρική κατοικία του Πούτιν έχει γίνει «ο βασικός τόπος εργασίας του προέδρου». «Από εκεί πηγαίνει στο Κρεμλίνο και επιστρέφει σε αυτήν, εκεί κάνει πολλές συναντήσεις» συμπλήρωσε. Να αναφερθεί ότι η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό αντισηπτικού, το οποίο πέφτει σε ισομερείς ποσότητες πάνω στους διερχόμενους μέσα από το τούνελ, ενώ το σύστημα ψεκασμού τίθεται αυτομάτως σε λειτουργία από αισθητήρα κίνησης

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters, RIA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή