ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Καλοδεχούμενη» μια επιρροή των ΗΠΑ στη Λιβύη για την επίτευξη εκεχειρίας

lavrof-kalodechoymeni-mia-epirroi-ton-ipa-sti-livyi-gia-tin-epiteyxi-ekecheirias-2383572

Η επιρροή των ΗΠΑ στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη θα μπορούσε να συμβάλει στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια επιρροή θα ήταν πολύ θετική.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην διένεξη της Λιβύης ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και των άλλων έξωθεν παραγόντων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άμεσης εκεχειρίας, νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ, πολύ θετικό» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οποιαδήποτε εποικοδομητική συνδρομή στην επίλυση των κρίσεων, είτε αυτές αφορούν την Λιβύη είτε την Συρία , είτε οπουδήποτε αλλού, «θα μπορούσαμε μόνο να την καλωσορίσουμε».

«Δεν γνωρίζω ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες μπορούν να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να προωθήσουν την διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Οι ίδιες συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου εκπροσωπήθηκε η Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν. Οι ίδιες έθεσαν την υπογραφή τους στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ενέκρινε και τις αποφάσεις της Διάσκεψης για την Λιβύη. Οι ίδιες υπογραμμίζουν ότι υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία βρίσκεται στην Τρίπολη και η οποία είναι μια από τις πλευρές της διένεξης», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ