Οι Γερμανοί πελάγωσαν στα… χιόνια των Σπάτων

Οι Γερμανοί πελάγωσαν στα… χιόνια των Σπάτων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αεροπορικές εταιρείες και στις επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών επέρριψε τις ευθύνες για την παράλυση του αεροδρομίου των Σπάτων η γερμανική του διοίκηση, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Βερελής στην εντολή του να διερευνηθούν τα αίτια του χάους δεν περιόριζε τον… κύκλο των πιθανών υπευθύνων. Και όντως, πέραν της αποπαγοποίησης των αεροσκαφών, υπήρξε αδυναμία επαρκούς αποπαγοποίησης των διαδρόμων του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα την Κυριακή να ευρίσκονται σε κατάσταση ουσιαστικώς ακατάλληλη για αποπροσγειώσεις αεροπλάνων.

Επίσης η καταστροφή στα εσπεριδοειδή είναι σχεδόν ολική για το 30-40% της παραγωγής που ήταν ακόμη στα δένδρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, περίπου 200.000 τόννοι πορτοκάλια στην περιοχή της Αρτας και άλλοι τόσοι στην Αργολίδα «κάηκαν» απο τον παγετό. Αλλοι 40.000 τόννοι πορτοκάλια και 35.000 τόννοι λεμόνια καταστράφηκαν στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας, περίπου 40-50.000 τόννοι πορτοκάλια στη Λακωνία και άλλα τόσα στην Κρήτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT