Αποθέωση παραλογισμού στη Φλόριντα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη επίσκεψη Δυτικού ηγέτη στο Αφγανιστάν, μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, πραγματοποίησε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τσέρι, ο Τόνι Μπλερ μετέβη με στρατιωτική πτήση από το Πακιστάν στο αεροδρόμιο του Μπαγκράμ, έξω από την Καμπούλ, όπου επρόκειτο να μείνει για λίγες μόνον ώρες και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής αφγανικής κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι.

Και ενώ οι Αμερικανοί εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στο Αφγανιστάν, μετά τη μυθιστορηματική απόδραση του μουλά Ομάρ, ο τρόμος της 11ης Σεπτεμβρίου ξαναζωντάνεψε το απόγευμα του Σαββάτου, στην Τάμπα της Φλόριντα.

Δεκαπεντάχρονος μαθητευόμενος πιλότος πέταξε μ’ ένα μονοκινητήριο Τσέσνα πάνω από το αρχηγείο του αμερικανικού στρατού, προτού το οδηγήσει στο κτίριο της Τράπεζας Αμερικής, σε μια προφανή επίθεση αυτοκτονίας.

Στην τσέπη του νεαρού αυτόχειρα βρέθηκε σημείωμα υποστήριξης προς τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT