Κατασχέθηκε η περιουσία του “Mr Bitcoin” στη Νέα Ζηλανδία, ύψους 90,68 εκατ. δολαρίων

Κατασχέθηκε η περιουσία του “Mr Bitcoin” στη Νέα Ζηλανδία, ύψους 90,68 εκατ. δολαρίων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε χθες στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (90,68 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος είναι ύποπτος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό νόμισμα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που έχει κατασχεθεί στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Ο Βίνικ – γνωστός ως Mr Bitcoin – συνελήθφη το 2017 στη Χαλκιδική βάσει αμερικανικού εντάλματος και κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους μιας σπείρας για το ξέπλυμα χρημάτων. 

Διαβάστε σχετικά: Mr Bitcoin: Ο Ρώσος τεχνικός και τα χαμένα bitcoins

Οι αρχές στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίνικ ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Τον Ιανουάριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε την έκδοση του Βίνικ στην Γαλλία και όχι στις ΗΠΑ, ή την Ρωσία – το οποίο επιδίωκε ο ίδιος καθώς είναι η χώρα καταγωγής του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή