Βρετανία: Προειδοποίηση ιατρικών συλλόγων για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Βρετανία: Προειδοποίηση ιατρικών συλλόγων για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση στα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυναν επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της Βρετανίας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές εστίες του νέου κορωνοϊού, καθώς και ότι ελλοχεύει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα της νόσου.

«Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στην Βρετανία είναι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα και ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα», ανέφεραν.

Μεταξύ εκείνων που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση βρίσκονται ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, Ντέρεκ Άλντερσον, ο επικεφαλής του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών, Άντριου Γκόνταρντ, αλλά και η πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Εντατικολόγων, Κάθριν Χέντερσον.

«Πολλά στοιχεία της υποδομής που χρειάζεται για την αναχαίτιση του ιού αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές προκλήσεις», τονίζεται στην επιστολή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ,Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη, ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα μπορέσουν να ανοίξουν εκ νέου στις αρχές του επόμενου μήνα, χαλαρώνοντας την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Μπορούμε να πούμε ότι η χειμερία νάρκη του έθνους φτάνει στο τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή