ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν – Μέρκελ για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της Ε.Ε.

synantisi-makron-amp-8211-merkel-gia-to-schedio-oikonomikis-anakampsis-tis-e-e-2384646

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, πρόκειται να έχει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις 29 Ιουνίου στην πόλη Μέζεμπεργκ της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε το Παρίσι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της Ε.Ε., στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ατζέντα θα βρεθεί και η κρίση λόγω της πανδημίας, ζητήματα περιβάλλοντος, καθώς και άλλα διεθνή θέματα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε αυτήν την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε. Όπως ανέφερε Γάλλος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η συνάντηση των κ.κ. Μακρόν και Ρούτε τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν βήματα προς τα εμπρός, σε ό,τι αφορά την επίλυση των διαφορών σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ταμείο ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προκήρυξε Σύνοδο Κορυφής με φυσική παρουσία στις 17 και 18 Ιουλίου. Eπί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί ο νέος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ε.Ε. (το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-7) και το πακέτο ανάκαμψης Next Generation EU.

Πηγή: Reuters