Το ψηφιακό σπίτι είναι εδώ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce), έρχεται και το… ηλεκτρονικό σπίτι (e- home)! «Αρχιτέκτονας» του νέου ψηφιακού οικοδομήματος -ποιος άλλος;- ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς (αριστερά). O ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τις πρωτοποριακές του ιδέες στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, που άνοιξε τις πύλες της στο Λας Βέγκας, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις των ειδικών, το ψηφιακό σπίτι του μέλλοντος θα είναι ταυτόχρονα κινηματογράφος, όπου θα προβάλλονται οι νέες ταινίες ακόμη και σε πρώτη προβολή, νυχτερινό κλαμπ, με τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες, γκαλερί έργων τέχνης ή ακόμη και σχολείο διαρκούς εκπαίδευσης. Το νευραλγικό κέντρο του μελλοντικού σπιτιού θα αποτελείται από μια υπερσύγχρονη, επίπεδη και ασύρματη οθόνη, που με ένα απλό άγγιγμα θα μπορεί να μας συνδέει με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το Διαδίκτυο ή την τηλεόραση, αλλά και να καθοδηγεί όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας.

Απαντώντας στην πρόκληση της Microsoft, ο πρόεδρος της Apple, Στίβεν Τζομπς (δεξιά), παρουσίασε μια νέα, επαναστατικά ανανεωμένη εκδοχή του υπολογιστή iMac με διαφανή, επίπεδη και περιστρεφόμενη οθόνη, που φιλοδοξεί να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στις καρδιές (και το βαλάντιο) των καταναλωτών. Ωστόσο, η εκκολαπτόμενη «επανάσταση της καθημερινότητας» αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα των ειδικών που επισημαίνουν τον κίνδυνο ενίσχυσης μιας ιδιότυπης «ψηφιακής μοναξιάς».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT