ΚΟΣΜΟΣ

Σύννεφο σκόνης «Γκοτζίλα» έφτασε από τη Σαχάρα στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)

synnefo-skonis-gkotzila-eftase-apo-ti-sachara-stis-ipa-fotografies-2384982

Ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης από την έρημο της Σαχάρας – το μεγαλύτερο εδώ και πενήντα χρόνια – αναμένεται να σκεπάσει μια τεράστια έκταση στις ΗΠΑ, από τα δυτικά της Πολιτείας Φλόριντα μέχρι το Τέξας και βόρεια, στη Βόρεια Καρολίνα μέσω του Αρκάνσας.

Κινούμενο πάνω από τα νησιά της Καραϊβικής και τον Κόλπο του Μεξικού, το σύννεφο «Γκοντζίλα» όπως ονομάστηκε, κάλυψε ήδη πολλές πόλεις του Μεξικό, του Ελ Σαλβαδορ και της Κούβας, ενώ έχει φτάσει ήδη πάνω από το Μαϊάμι της Φλόριντα. 

synnefo-skonis-gkotzila-eftase-apo-ti-sachara-stis-ipa-fotografies0

Το Σαββατοκύριακο η σκόνη από την Αφρική θα κινηθεί πάνω από τη Νοτιοανατολική Ακτή των ΗΠΑ , σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων καλύπτοντας την περιοχή με μία καφέ ομίχλη. 

synnefo-skonis-gkotzila-eftase-apo-ti-sachara-stis-ipa-fotografies2
Η σκόνη απο τη Σαχάρα σκέπασε την πόλη του Σαν Σαλβαδόρ

Το σύννεφο σκόνης έχει μήκος 5.600 χιλιομέτρων και διένυσε απόσταση 8.047 χιλιομέτρων από τη Βόρεια Αφρική, πριν φτάσει στην περιοχή των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). 

«Είναι πραγματικά ένα ξηρό στρώμα αέρα, που περιέχει κόκκους σκόνης και παρατηρείται κάθε καλοκαίρ鬻 δήλωσε ο Πάτρικ Μλοντ, μετεωρολόγος της NWS .

«Μερικά τμήματα από το σύννεφο αυτό, περιέχουν περισσότερη σκόνη και τώρα αναμένουμε ένα πολύ μεγάλο σύννεφο σκόνης στην ακτογραμμή του Κόλπου» είπε. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters