ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού – Τρεις πολιτείες «παγώνουν» τα σχέδια επανεκκίνησης

ΗΠΑ: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού – Τρεις πολιτείες «παγώνουν» τα σχέδια επανεκκίνησης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν την Πέμπτη 40.000 κρούσματα της COVID-19, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιου απολογισμού, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μία πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων και του αριθμού νοσηλευομένων σε νοσοκομεία, έχει οδηγήσει τις Πολιτείες του Τέξας, της Φλόριντα και της Αριζόνα να «παγώσουν» τα σχέδιά τους για επανεκκίνηση. Μάλιστα, ο κυβερνήτης του Τέξας, την Παρασκευή έδωσε εντολή, μεταξύ άλλων, να κλείσουν τα μπάρ στην Πολιτεία. 

Ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων του ιού στις ΗΠΑ ήταν 36.400 κρούσματα και καταγράφηκε στις 24 Απριλίου, περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία διεξάγονταν λιγότερα τεστ, σύμφωνα και πάλι με το Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα συνολικά 2,4 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού καθώς και 122.370 θανάτους, έχοντας τον μεγαλύτερο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ενώ η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στην διενέργεια περισσότερων τεστ, αυξάνεται, επίσης, και ο αριθμός των τεστ που βγαίνουν θετικά σε διάφορες περιοχές.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ στον τομέα της Υγείας εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων πιθανώς να είναι δέκα φορές υψηλότερος από τον επισήμως καταγεγραμμένο.

Το Κέντρο Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι έως και 20 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η εκτίμηση βασίστηκε σε δείγματα αίματος, που συνελέγησαν από όλη τη χώρα και εξετάστηκαν για παρουσία αντισωμάτων στον ιό. 

Διαβάστε επίσης: Κουόμο: «Ωρα να ξυπνήσεις Αμερική»