ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Το αργότερο έως την Τρίτη η λίστα της Ε.Ε. με τις ασφαλείς χώρες για άνοιγμα συνόρων

madriti-to-argotero-eos-tin-triti-i-lista-tis-e-e-me-tis-asfaleis-chores-gia-anoigma-synoron-2385406

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει έναν κατάλογο χωρών που θεωρούνται ασφαλείς για ταξιδιωτικούς σκοπούς το αργότερο έως την Τρίτη, δήλωσε τη Δευτέρα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ετοιμάζουν μία λίστα 15 χωρών που είναι ασφαλείς σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των συνόρων βάσει επιδημιολογικών κριτηρίων, είπε στο τοπικό ραδιόφωνο Cadena SER, καθώς η πανδημία φθίνει στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

«Σήμερα αναφέρουμε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σε όλο τον κόσμο (189.077 μολύνσεις), με αρκετές χώρες να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα εικοσιτετραώρου», ανέφερε αργά χθες Κυριακή ο ΠΟΥ στον καθημερινό του απολογισμό.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, οι οποίες επιβεβαίωσαν αντίστοιχα 46.860 και 44.458 νέα κρούσματα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.