Νερό αντί βενζίνης, η επανάσταση άρχισε

Νερό αντί βενζίνης, η επανάσταση άρχισε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκίνητα που θα καίνε αντί για πετρέλαιο… νεράκι και δεν θα απελευθερώνουν από τις εξατμίσεις τους τίποτα περισσότερο από υδρατμούς! Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αποτελεί, πλέον, χειροπιαστή προοπτική στο ορατό μέλλον. Αυτό τουλάχιστον προμηνύει η χθεσινή απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους -σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας Σπένσερ Εϊμπραμ στο Ντιτρόιτ- να ανακρούσει πρύμναν από την αρχική του επιλογή για κρατική επιδότηση της ανάπτυξης ενός νέου, οικονομικότερου μοντέλου βενζικοκινητήρα και να αφιερώσει τα σχετικά κονδύλια, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, στην κατασκευή κινητήρων που θα έχουν βάση το υδρογόνο και το οξυγόνο – τα δύο συστατικά του πιο άφθονου, φτηνού αλλά και πολυτιμότατου αγαθού της Φύσης.

Η επιλογή αυτή μιας κυβέρνησης που φημίζεται για τους στενούς δεσμούς της με τις βιομηχανίες πετρελαίου αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τις οικολογικές οργανώσεις, αν και η εμφάνιση των «καθαρών» αυτοκινήτων του μέλλοντος δεν αναμένεται πριν από την πάροδο 10 έως 20 χρόνων. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική υποκατάστασης του πετρελαίου -που αποτέλεσε μήλον της Εριδος σε αιματηρές αναμετρήσεις, από τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον Πόλεμο του Κόλπου και από την αραβοϊσραηλινή διένεξη μέχρι τον πόλεμο στο Αφγανιστάν- αναμένεται να επιφέρει επαναστατικές ανατροπές όχι μόνο στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων πολιτών αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT