ΚΟΣΜΟΣ

Μάσκες, αποστάσεις και… εγκράτεια στο άνοιγμα της Ντίσνεϊλαντ στο Τόκιο (βίντεο – φωτογραφίες)

Μάσκες, αποστάσεις και… εγκράτεια στο άνοιγμα της  Ντίσνεϊλαντ στο Τόκιο (βίντεο – φωτογραφίες)

Το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στο Τόκιο υποδέχθηκε σήμερα επισκέπτες για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες που έμεινε κλειστό, λόγω του κορωνοϊού.

Οι λίγοι – συγκριτικά με τις κανονικές συνθήκες  –  επισκέπτες, φορώντας μάσκες, σχημάτιζαν ουρές στην αναμονή, τηρώντας  τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, με βάση την αυτοκόλλητη σήμανση που έχει τοποθετηθεί στο έδαφος.

maskes-apostaseis-kai-amp-8230-egkrateia-sto-anoigma-tis-ntisneilant-sto-tokio-vinteo-amp-8211-fotografies0

Άλλα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία κατά του κορωνοϊού στο πάρκο, είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας σώματος και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

maskes-apostaseis-kai-amp-8230-egkrateia-sto-anoigma-tis-ntisneilant-sto-tokio-vinteo-amp-8211-fotografies1

Όταν άνοιξαν οι πύλες της εισόδου για το Μαγικό Βασίλειο χειροκρότησαν, ενώ κλήθηκαν να πλύνουν τα χέρια τους, να πληρώσουν χωρίς χαρτονομίσματα και να αποφύγουν να φωνάζουν. 

Το θεματικό πάρκο θα λειτουργεί πλέον με το 50% της χωρητικότητάς του, ενώ έχουν ανασταλεί οι παρελάσεις και τα σόου.

Το θεματικό πάρκο Tokyo Disney -που απαρτίζεται από την Disneyland και την DisneySea–είναι το τρίτο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στον κόσμο που ανοίγει και πάλι μετά την πανδημία, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Oriental Land.

Προσήλκυσε πάνω από 32,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018 και κατά το οικονομικό έτος 2019 είχε έσοδα πάνω από 3,5 δισ ευρώ.

Το Τόκιο, που έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ιαπωνία, επέτρεψε στα μέσα Ιουνίου στα θεματικά πάρκα να ανοίξουν και πάλι –αργότερα σε σχέση με κάποιες άλλες περιοχές – έπειτα από την άρση από την κυβέρνηση της εθνικής κατάστασης συναγερμού που είχε επιβληθεί στο τέλος Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters