Βρετανία: Προς χαλάρωση των μέτρων καραντίνας για επισκέπτες από ορισμένες χώρες

Βρετανία: Προς χαλάρωση των μέτρων καραντίνας για επισκέπτες από ορισμένες χώρες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία θα χαλαρώσει τα μέτρα καραντίνας για επιβάτες εναέριων μεταφορών, προανήγγειλε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες του σχεδίου.

«Όπως είπαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα… θα χαλαρώσουμε τα μέτρα για την υγεία στα σύνορα επιτρέποντας σε επιβάτες που φθάνουν από συγκεκριμένες χώρες και εδάφη να εξαιρεθούν από τις προϋποθέσεις για αυτοαπομόνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η άρση των μέτρων θα αφορά επισκέπτες από 75 χώρες. Κατά τη βρετανική εφημερίδα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα άρει σύντομα την απαγόρευση περί μη αναγκαίων ταξιδιών σε σχεδόν όλους τους προορισμούς της Ε.Ε., στις Βερμούδες και το Γιβραλτάρ, καθώς και σε Τουρκία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η βρετανική κυβέρνηση έκανε γνωστή την Παρασκευή την πρόθεσή της καταργήσει την 14ήμερη περίοδο καραντίνας για όσους φθάνουν από χώρες που θεωρούνται χαμηλότερου κινδύνου σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει τις χώρες που θα αφορά το μέτρο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Ιουλίου η κυβέρνηση προχωρά σε πιο ευρεία χαλάρωση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα επαναλειτουργήσουν μεταξύ άλλων τα εστιατόρια και οι παμπ, τα κομμωτήρια, οι χώροι λατρείας, όπου θα μπορούν να γίνονται οι λειτουργίες και οι γάμοι με συγκέντρωση μέχρι 30 ατόμων, τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στο Πήλιο για διακοπές ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον παρά το «μπλόκο» στην Βρετανία (φωτογραφίες)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή