Αυστηρά μέτρα στην Παμπλόνα παρά τη ματαίωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών

Αυστηρά μέτρα στην Παμπλόνα παρά τη ματαίωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αστυνομικές περιπολίες στους δρόμους της Παμπλόνα επιχειρούν οι τοπικές αρχές της ισπανικής πόλης να αντιμετωπίσουν τυχόν συγκέντρωση πλήθους στην πόλη και πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού παρά τη ματαίωση του φετινού φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν που θα άρχιζε τις επόμενες μέρες.

«Φυσικά και υπάρχουν ανησυχίες, θα ήταν αφελές να μην ανησυχούμε,» δήλωσε ο Δήμαρχος της Παμπλόνα Ενρίκε Μάγια, «ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στους δημότες μας,» πρόσθεσε.

Κάθε χρόνο, από τις 6 Ιουλίου, το οκταήμερο φεστιβάλ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που πίνουν, χορεύουν και τρέχουν στους δρόμους της πόλης, με έξι ταύρους να τους κυνηγούν κάθε πρωί, πολλές φορές με τραυματισμούς και άλλα παρατράγουδα. Ωστόσο με την πανδημία του κορωνοϊού να βγαίνει εκτός ελέγχου την άνοιξη, ο δήμος ματαίωσε το φετινό φεστιβάλ για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια.

Η αστυνομία της Παμπλόνα θα στήσει 14 σημεία ελέγχου στα στενά της παλαιάς πόλης, επιβάλλοντας τη συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανονισμούς κατά του συνωστισμού, ενώ ηλεκτρονικοί πίνακες θα ενημερώνουν τους περαστικούς όταν οι κύριες πλατείες της πόλης θα έχουν γεμίσει για να τις αποφύγουν.

Ομοίως, τα μπαρ και τα εστιατόρια, που βασίζονται κάθε χρόνο στο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν για το ένα πέμπτο των ετήσιων εσόδων τους, θα πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες περί αποστάσεων, ενώ τους έχει απαγορευτεί να βγάλουν επιπλέον τραπέζια στους δρόμους.

«Εχουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε πόλη που ξέρει πώς να τηρεί τους κανόνες,» είπε ο Δήμαρχος κ. Μάγια, «καθώς συχνά η εικόνα του Σαν Φερμίν δεν είναι και τόσο καλή.»

Πριν τέσσερα χρόνια πέντε άνδρες παρόντες στο φεστιβάλ συμμετείχαν σε ομαδικό βιασμό μιας έφηβης, προκαλώντας διαμαρτυρίες σε όλη την Ισπανία και αλλαγή στη νομοθεσία της χώρας περί σεξουαλικών επιθέσεων.

«Θα πρέπει να σκεπτόμαστε ότι το φεστιβάλ του 2021 θα είναι το καλύτερο στην ιστορία, και να δεχτούμε ότι δε θα υπάρχει φεστιβάλ για το 2020,» τόνισε ο κ. Μάγια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή