ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία – Τι θα βρεθεί στην ατζέντα

Επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία – Τι θα βρεθεί στην ατζέντα

Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουλίου ο ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπορέλ, στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθούν οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, αλλά και περιφερειακά ζητήματα όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ν. Αναστασιάδης στην «Κ»: Πρωτοβουλίες Ε.Ε. και ΗΠΑ για αποτροπή μιας κρίσης

Σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι θεωρεί κρίσιμες τις επόμενες των ημερών όσον αφορά την ανάδειξη πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων ενεργειών από πλευράς Ε.Ε. και ΗΠΑ προς την Τουρκία, έτσι ώστε να αποτραπεί μια ενδεχόμενη κρίση.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι, αντί ενός καταστροφικού σεναρίου, η Λευκωσία επιλέγει αυτό της διπλωματίας, του διεθνούς δικαίου και της ιδιότητας του κράτους-μέλους της Ε.Ε., καθότι σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό υπαγορεύει ο πατριωτικός ρεαλισμός και ορθολογισμός και όχι μια ρητορική κενών συνθημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Βερολίνου προς Αγκυρα για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο