Το Ισραήλ «στα πρόθυρα» πλήρους lockdown – Κλείνουν ξανά μπαρ και γυμναστήρια

Το Ισραήλ «στα πρόθυρα» πλήρους lockdown – Κλείνουν ξανά μπαρ και γυμναστήρια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέβαλε ξανά σήμερα μια σειρά περιορισμών για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και αποφάσισε να κλείσει άμεσα τα μπαρ, τα νυκτερινά κέντρα, τα γυμναστήρια και τις αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η χώρα «βρίσκεται στα πρόθυρα» πλήρους lockdown για να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού καθώς και ότι έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία της στην κρίση του κορωνοϊού για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου i24news.tv, σε σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα απέναντι στη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Φέρεται δε να προειδοποίησε πως, εάν το υπουργικό συμβούλιο δεν εγκρίνει τους περιορισμούς που συστήνει το υπουργείο Υγείας, σε μια εβδομάδα θα υπάρχει κίνδυνος επιβολής πλήρους lockdown.

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 800 νέες περιπτώσεις στη χώρα την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή