Δύο βιβλία «αποκαλύπτουν» τους Τραμπ

Δύο βιβλία «αποκαλύπτουν» τους Τραμπ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο που θα εκδοθεί προσεχώς από την ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει μια οικογένεια διαιρεμένη από τραυματικά γεγονότα, έναν τρομακτικό πατριάρχη, τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «κατέστρεψε» την ικανότητα του μελλοντικού προέδρου «να αναπτύξει και να βιώσει ολόκληρο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων», σύμφωνα με προδημοσίευση του βιβλίου στην εφημερίδα Washington Post.

Η Μαίρη Τραμπ, κόρη του μεγάλου αδελφού του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει στο βιβλίο της με τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» ότι η θεώρηση του νυν προέδρου των ΗΠΑ για τον κόσμο καθορίστηκε από την επιθυμία του να αποφύγει την απαξίωση του πατέρα του, Φρεντ Τραμπ. Το βιβλίο της Μαίρης Τραμπ, η οποία κατέχει διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία, είναι ιστορία της οικογένειάς της και ταυτόχρονα ψυχολογική ανάλυση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο μελλοντικός 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε την περιφρόνηση και τον χλευασμό του πατέρα του, γράφει η Μαίρη Τραμπ, διότι «η προσωπικότητά του εξυπηρετούσε τους σκοπούς του πατέρα του. Αυτό κάνουν οι ψυχοπαθείς: οικειοποιούνται άλλους και τους εκμεταλλεύονται, χωρίς οίκτο και αποδοτικά, χωρίς να ανέχονται αντίσταση ή διαφορετική γνώμη». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζει η Μαίρη Τραμπ, διαμορφώθηκε από τον αυταρχικό πατέρα του και γνώριζε πολύ καλά πώς να αποφεύγει την περιφρόνησή του. «Περιορίζοντας την πρόσβαση του Ντόναλντ Τραμπ στα ίδια του τα συναισθήματα και καθιστώντας πολλά εξ αυτών απαράδεκτα, ο Φρεντ παραμόρφωσε την αντίληψη που είχε ο γιος του για τον κόσμο και κατέστρεψε την ικανότητά του να ζήσει σε αυτόν».

Η Μαίρη Τραμπ γράφει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και τα αδέλφια του «έλεγαν συστηματικά ψέματα στον πατέρα τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους». Για τον πατέρα της Φρεντ, λέει η Μαίρη Τραμπ, το να λέει ψέματα «ήταν αμυντική (πράξη) – όχι απλώς ένας τρόπος να αποφύγει την αποδοκιμασία του πατέρα του ή να αποφύγει την τιμωρία, όπως ήταν για τους υπόλοιπους, αλλά ένας τρόπος να επιζήσει». Ωστόσο για τον θείο της Ντόναλντ, συνεχίζει η Μαίρη Τραμπ, «το να λέει ψέματα ήταν πρωτίστως ένας τρόπος αυτοπροώθησης, που είχε σκοπό να πείσει τους άλλους ότι ήταν καλύτερος απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα». Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν κατά επτά και μισό χρόνια νεότερος από τον αδελφό του (και πατέρα της Μαίρης) Φρεντ) και «είχε πολύ καιρό στη διάθεσή του για να μάθει, παρακολουθώντας τον πατέρα του να εξευτελίζει τον μεγαλύτερο γιο του». Το αποκαλυπτικό βιβλίο έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ με βάση τις προ-παραγγελίες, γεγονός που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για τις δυνάμεις που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του Αμερικανού προέδρου. Βιβλίο για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ θα εκδώσει την 1η Σεπτεμβρίου και η πρώην στενή συνεργάτις της, Στέφανι Ουίνστον Γολκόφ. Στα «εκρηκτικά» απομνημονεύματα η συγγραφέας θα ανατρέχει στη φιλία 15 ετών που είχε με τη σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ. Η Στέφανι Ουίνστον Γολκόφ θα περιγράφει στο βιβλίο της, με τίτλο «Melania and Me», περιστατικά που έζησε στο πλευρό της Μελάνιας «στον Λευκό Οίκο και στην ανατολική πτέρυγα», όπου έχουν το γραφείο τους οι σύζυγοι των Αμερικανών προέδρων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή