Γκουτέρες: Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ υγείας και οικονομίας

Γκουτέρες: Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ υγείας και οικονομίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν δουλειές, προειδοποίησε από το βήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με την οργάνωση να κάνει λόγο για «πρωτοφανή κρίση».

Μιλώντας στην ψηφιακή Διάσκεψη της ILO για Παγκόσμιους Ηγέτες σχετικά με την Covid-19 και για τον κόσμο της εργασίας, ο κ. Γκουτέρες τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ υγείας ή εργασίας και οικονομίας. Είναι αλληλένδετα.»

«Είτε θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα, είτε θα πέσουμε σε όλα τα μέτωπα,» είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ILO, Γκάι Ράιντερ τόνισε στην ομιλία του τη σοβαρότητα της κατάστασης παγκοσμίως μιλώντας για κρίση που δεν έχει ξαναδεί η Υφήλιος.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέδρος Γκεμπρεγιεσούς, επισήμανε ότι ο κόσμος έχει ιδιαίτερη υποχρεώση να προστατεύσει τα εκατομμύρια του ιατρικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής κρίσης και έχουν αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της συνεχούς επαφής με ασθενείς του κορωνοϊού.

«Ολοι μαζί έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε εκείνους που προστατεύουν εμάς,» είπε ο κ. Γκεμπρεγιεσούς.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή