ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Γάτος τέθηκε σε εξάμηνη καραντίνα

Ιταλία: Γάτος τέθηκε σε εξάμηνη καραντίνα

O Πούπι είναι ένας ασπρόμαυρος γάτος, έξι μηνών, ο οποίος την 1η Ιουλίου έφτασε στο μικρό, ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μαζί με τον ιδιοκτήτη του, έναν Τυνήσιο μετανάστη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τότο Μαρτέλο, το μικρό γατάκι θα τεθεί σε απομόνωση προληπτικά,  ενώ παρέμεινε για μερικές ημέρες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών μετά την άφιξή του στο νησί.

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ο γάτος είναι σε καλή κατάσταση και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας. Ωστόσο, θα πρέπει να μείνει σε εξάμηνη καραντίνα για την πρόληψη της λύσσας, βάσει των κανονισμών που ισχύουν για όλα τα ζώα που προέρχονται από δυνητικά «επικίνδυνες» περιοχές.

Κάτοικος της Λαμπεντούζα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το γατάκι και να το κρατήσει μακριά από άλλα ζώα, γνωστοποίησε ο Τότο Μαρτέλο που υπέγραψε ήδη την εντολή «αναδοχής» του Πούπι.

«Αυτή η ιστορία μοιάζει ασήμαντη, όμως δείχνει μέχρι ποιου σημείου οι διαδικασίες, ακόμη και οι πιο παράξενες, επιβαρύνουν τις δημοτικές αρχές όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αποβίβαση μεταναστών στο νησί» δήλωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα.

Να σημειωθεί ότι πολλοί μετανάστες από τη Λιβύη και άλλες περιοχές της βόρειας Αφρικής συνεχίζουν να φτάνουν στα ιταλικά παράλια, είτε με δικά τους σκάφη είτε αφού διασωθούν στη θάλασσα από πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, 100 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα την 1η Ιουλίου, επιβαίνοντας σε 11 διαφορετικά πλοιάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ