ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (φωτογραφίες – βίντεο)

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι εργασίες μετατροπής του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τους υπαλλήλους του δήμου να αφαιρούν όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Σε φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε, φαίνονται εργάτες και υπεύθυνοι τεχνικών συνεργείων που κάνουν τις απαραίτητες εκτιμήσεις για το πώς θα λάβει χώρα η διαδικασία της μετατροπής. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει από τον θόλο στο εξωτερικό του μνημείου με τις διαδικασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Παρών στην «αποκαθήλωση» της ταμπέλας της Αγίας Σοφίας ήταν ο διευθυντής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Ζαφέρ Ακτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθαμε εδώ σήμερα για να επιθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας στις 24 Ιουλίου θα μπορέσουν να προσευχηθούν άνετα και ειρηνικά».

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη των εργασιών είχε προαναγγείλει τις τελευταίες ώρες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Skai.gr

Διαβάστε επίσης 

Ενθουσιασμένος με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας δηλώνει ο Ερντογάν