Ο κορωνοϊός σαρώνει το υπουργικό συμβούλιο της Βολιβίας

Ο κορωνοϊός σαρώνει το υπουργικό συμβούλιο της Βολιβίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύφορο έδαφος φαίνεται να βρήκε στην κυβέρνηση της Βολιβίας ο κορωνοϊός, καθώς τόσο η πρόεδρος της χώρας της Νότιας Αμερικής όσο και τουλάχιστον επτά μέλη του υπουργικoύ συμβουλίου φέρουν τον ιό, κι ενώ σε δύο λιγότερο από δύο μήνες έρχονται γενικές εκλογές.

Η υπηρεσιακή Πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Ανιες, που θα είναι και υποψήφια στις εκλογές της 6ης Σεπτεμβρίου, βρέθηκε θετική σε έλεγχο την περασμένη εβδομάδα αλλά εξακολουθεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της, έστω και σε απομόνωση.

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι ακόμη οι υπουργοί οικονομίας, εξωτερικών, προεδρίας, υγείας, εξορύξεων και υδρογονανθράκων, που έχουν επίσης κολλήσει τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο και η πρόεδρος της Γερουσίας, Εύα Κόπα, καθώς και δεκάδες κατώτεροι αξιωματούχοι.

«Φοβάμαι που βρίσκομαι εδώ, το σώμα μου τρέμει διότι το ιικό φορτίο βρίσκεται παντού,» δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Σέρχιο Τσόκε, προσθέτοντας ότι «δόξα τω Θεώ» ο ίδιος είχε αρνητικό τεστ.

Η Βολιβία έχει ως τώρα πάνω από 50.000 κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 1.900 θανάτους. Στη χώρα, που βρίσκεται χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση μετά τη φυγή του Εβο Μοράλες, συζητείται η αναβολή των εκλογών λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή