Αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ

Αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικατέστησε τον διευθυντή της εκστρατείας επανεκλογής του, Μπραντ Παρσκάλε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ως αντίδραση στη σταθερά χαμηλή δημοτικότητά του στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου τριμήνου. Με λιγότερους από τέσσερις μήνες έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τραμπ αποφάσισε να αλλάξει τη σύσταση της ομάδας της προεκλογικής του καμπάνιας, τοποθετώντας τον Μπιλ Στέπιεν, πρώην αναπληρωτή διευθυντή και βετεράνο πολιτικό αναλυτή, στο τιμόνι της εκστρατείας. Ο Παρσκάλε, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για το φιάσκο στην Τάλσα, όπου η προεκλογική ομιλία του Αμερικανού προέδρου συγκέντρωσε εξαιρετικά χαμηλό πλήθος, θα παραμείνει στην εκστρατεία ως αρμόδιος για την ψηφιακή παρουσία της.

Παράλληλα, το χάσμα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του κορυφαίου επιδημιολόγου της χώρας, δρος Αντονι Φάουτσι, εξακολουθεί να μεγαλώνει, καθώς την Κυριακή, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δημοσίευσε μια λίστα που περιγράφει λεπτομερώς παρελθόντα λανθασμένα σχόλια του διακεκριμένου επιστήμονα. Ο Φάουτσι χαρακτήρισε τις πρόσφατες προσπάθειες δυσφήμησής του από την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ «παράξενες», δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Atlantic πως οι ενέργειες αυτές «τελικά βλάπτουν μονάχα τον ίδιο τον πρόεδρο». Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε ζητήματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, έσπασε το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου, δημοσιεύοντας ένα καυστικό άρθρο γνώμης με έντονες αιχμές κατά του Φάουτσι. Ως αντίδραση στη δημοσίευση, ο Τραμπ αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από την κριτική του συμβούλου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η δήλωση του Ναβάρο αντιπροσωπεύει τον ίδιο και όχι τον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή