ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να έχουν μάσκες προς πώληση στις πτήσεις

Ισπανία: Οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να έχουν μάσκες προς πώληση στις πτήσεις

Νέες απαιτήσεις έχει πλέον η Ισπανία από τις αεροπορικές εταιρίες που ταξιδεύουν στη χώρα της Ιβηρικής, λόγω της επανόδου των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ζητώντας να υπάρχουν στα αεροσκάφη περισσότερα μέσα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από όλους τους επιβάτες και το προσωπικό πριν, κατά και μετά κάθε πτήση, και την απαγόρευση επισκεπτών ή συνοδών στα ισπανικά αεροδρόμια, η ισπανική κυβέρνηση υποχρεώνει πλέον τις αεροπορικές εταιρίες να διαθέτουν μάσκες προς πώληση ώστε να έχουν τη δυνατότητα αλλαγής της μάσκας τους οι επιβάτες.

Επιπλέον ζητά (όχι υποχρεωτικά) από τις εταιρίες να αλλάζουν μάσκες όλοι το πολύ εντός τεσσάρων ωρών στις μακράς διάρκειας πτήσεις, όπως δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην ισπανική εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Οι εταιρίες που προσεγγίζουν ισπανικά αεροδρόμια θα οφείλουν ακόμη να έχουν εντός του αεροσκάφους τουλάχιστον ένα σετ αποφυγής κινδύνου (UPK) με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, που περιλαμβάνει υλικά αντιμετώπισης κρούσματος εν πτήσει, όπως αντισηπτικά, προστατευτικές στολές, γάντια, μάσκες, πετσέτες κλπ.

Πηγή: El Pais