Μακρόν: Υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό

Μακρόν: Υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό με σκοπό μια συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης.

«Η προθυμία για συμβιβασμό δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από τη νόμιμη φιλοδοξία που πρέπει να έχουμε», είπε κατά την άφιξή του για την τρίτη ημέρα της συνόδου κορυφής. «Θα δούμε τις ερχόμενες ώρες αν αυτά τα δύο είναι συμβατά».

«Δεν είναι θέμα αρχής, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, και επειδή οι χώρες μας το χρειάζονται — και χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα».

Προηγήθηκε  συνάντηση της Α. Μέρκελ με τους Εμμανουέλ Μακρόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ.

«Είμαστε ενωμένοι με την Καγκελάριο Μέρκελ για ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς προηγούμενο αναφορικά με την κρίση που βιώνουμε» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί».

Νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας προσερχόμενη στο Συμβούλιο υπογράμμισε ότι «υπάρχει πολλή καλή θέληση, αλλά πολλές θέσεις» και κατέληξε λέγοντας ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια «αλλά πιθανόν να μην υπάρχει αποτέλεσμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή