ΚΟΣΜΟΣ

«Καθολική χρήση μάσκας ή νέο lockdown» προειδοποιεί ο υγειονομικός υπεύθυνος της Ρώμης

«Καθολική χρήση μάσκας ή νέο lockdown» προειδοποιεί ο υγειονομικός υπεύθυνος της Ρώμης

Την κρισιμότητα του ζητήματος της χρήσης προστατευτικής μάσκας από τους πολίτες, τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας της περιοχής της Ρώμης, Αλέσιο Ντ΄Αμάτο.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, ο Ντ' Αμάτο υπογράμμισε ότι η μη μαζική χρήση προστατευτικής μάσκας ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε νέο lockdown. «Aπευθύνω έκκληση: ή χρησιμοποιείτε την προστατευτική μάσκα, ή θα πρέπει να ξανακλείσουμε τα πάντα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να ακυρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «να προκύψουν νέα περιστατικά, όπως στην Καταλωνία».

Ο Ντ΄Αμάτο υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν νέα πρόστιμα, για όσους δεν συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, σε έξι περιφέρειες της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της Αιώνιας Πόλης και του Μιλάνου), ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού ξεπέρασε και πάλι τη μονάδα.

Σύμφωνα, τέλος, με τα όσα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους (καταστήματα, καφέ μπαρ, δημόσιες υπηρεσίες), αλλά και στους ανοικτούς χώρους, σε περιπτώσεις πολυκοσμίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ