Αμπερ Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ απείλησε να με σκοτώσει πολλές φορές

Αμπερ Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ απείλησε να με σκοτώσει πολλές φορές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζόνι Ντεπ «απείλησε να σκοτώσει πολλές φορές» την πρώην γυναίκα του, Άμπερ Χερντ, σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες της Αμερικανίδας ηθοποιού, κατά τη δέκατη ημέρα της δικαστικής υπόθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Γενικότερα, κατηγορεί τον Αμερικανό ηθοποιό για επαναλαμβανόμενη σωματική και λεκτική βία εναντίον της, καθώς και για «ακραία συμπεριφορά με σκοπό τον έλεγχο και τον εκφοβισμό της». «Μερικά περιστατικά ήταν τόσο έντονα, που φοβόμουν ότι θα με σκότωνε, είτε εκούσια, είτε επειδή θα έχανε τον έλεγχο και θα ξέφευγε τελείως», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η Αμερικανίδα ηθοποιός.

«Το τέρας»

Σύμφωνα με την Χερντ, ο Ντεπ διαθέτει «μία μοναδική ικανότητα να χρησιμοποιεί το χάρισμα του, ώστε να μεταδίδει τη δική του αντίληψη της πραγματικότητας», ενώ «είναι και πολύ καλός στο να χειραγωγεί τους ανθρώπους».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός περιγράφει λεπτομερώς αυτή «δική του αντίληψη της πραγματικότητας», κάνοντας λόγο για κάποιον «τρίτο», αποκύημα της φαντασίας του Ντεπ, στον οποίο ο δημοφιλής ηθοποιός έριχνε την ευθύνη για τις πράξεις του. «Κατηγορούσε για τις πράξεις του κάποιον "φανταστικό τρίτο" αντί για τον εαυτό του, τον οποίον συχνά κατονόμαζε ως "το τέρας"», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Μιλούσε για αυτό σαν να ήταν κάποιο άλλο πρόσωπο ή προσωπικότητα και όχι αυτός που έκανε όλα αυτά τα πράγματα», προσθέτει.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στον «σκοτεινό» και ολοκληρωτικό τρόπο που προσέγγιζε τη σχέση τους, ο οποίος εναρμονιζόταν με την ακραία συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα, περιέγραφε τη σχέση τους με όρους «ζωής και θανάτου», λέγοντας ότι ο θάνατος ήταν ο μόνος δρόμος έξω από αυτή.

«Τριήμερη αιχμαλωσία»

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στο δικαστήριο, σε μία περίπτωση βίωσε μία «τριήμερη κατάσταση αιχμαλωσίας» από τον πρώην σύζυγο της, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος βρισκόταν υπό τη διαρκή επήρεια αλκόολ και ναρκωτικών ουσιών, ασκώντας πάνω της «ακραίες πράξεις ψυχολογικής, σωματικής και συναισθηματικής βίας».

Η Χερντ περιγράφει αυτές τις τρεις ημέρες ως το «χειρότερο πράγμα που έχει βιώσει ποτέ». «Με πίεζε τόσο πολύ στον λαιμό που δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Προσπαθούσα να του πω ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Θυμάμαι ότι νόμιζα ότι θα με σκοτώσει εκείνη τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 34χρονης, η ακραία ζήλια του Ντεπ βρισκόταν στο επίκεντρο της εμμονικής και ακραίας συμπεριφοράς του, καθώς την κατηγορούσε συνέχεια, ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τους διάφορους συμπρωταγωνιστές της, και παράλληλα της ασκούσε ακραίο έλεγχο αναφορικά με τους ρόλους που διάλεγε και με το πως ντυνόταν. «Με τον καιρό σταμάτησα να φοράω αποκαλυπτικά φορέματα στο κόκκινο χαλί: δεν άξιζε μπροστά στο τίμημα της λεκτικής και ψυχολογικής κακοποίησης», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή