Ουγγαρία: Επανέρχονται σταδιακά οι κρουαζιέρες στον Δούναβη

Ουγγαρία: Επανέρχονται σταδιακά οι κρουαζιέρες στον Δούναβη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κρουαζιέρες στον Δούναβη επανέρχονται σιγά σιγά μετά την πανδημία της COVID-19 που προκάλεσε την παράλυση του παγκόσμιου τουρισμού και ανάγκασε τις εταιρίες να αναστείλουν τα ταξίδια στον ποταμό.

Οι επιβάτες προσαρμόζονται στα αυστηρά νέα μέτρα ασφάλειας πάνω στα κομψά πλοία, με τη γερμανική Nicko Cruises να είναι η πρώτη που ξεκίνησε και πάλι τις κρουαζιέρες στον Δούναβη στις 22 Ιουνίου.

Η εταιρεία διαχειρίζεται τώρα τρία πλοία που πραγματοποιούν έξι έως οκτώ κρουαζιέρες την ημέρα από το Πασάου της Γερμανίας στη Βουδαπέστη, με το ταξίδι να προσφέρει τη θέα γραφικών λόφων και παλιών κάστρων.

«Συνήθως έχουμε 90% πληρότητα, φέτος έχουμε περίπου 70%. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών πάνω στο πλοίο, ως εκ τούτου είμαστε ευτυχείς για κάθε επισκέπτη που έρχεται», δήλωσε ο διευθυντής κρουαζιέρας Αλεξάντερ Στάινερ πάνω στο πλοίο NickoVISION το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην κεντρική Βουδαπέστη.

Οι επιβάτες είναι κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε γκρουπ που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, είπε.

Οι επιβάτες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ αίματος για την COVID προτού επιβιβαστούν, και να φορούν μάσκες όταν μετακινούνται. Τα τραπέζια θα τοποθετηθούν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους με ενδιάμεσα διαχωριστικά και οι σερβιτόροι/ες θα φορούν μάσκες και γάντια. Ακόμη, οι επιβάτες θερμομετρούνται κάθε μέρα, ενώ για τις εκδρομές ισχύουν ειδικοί κανόνες ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή