Πρωταθλήτρια Τουρκίας η ομάδα του Ερντογάν

Πρωταθλήτρια Τουρκίας η ομάδα του Ερντογάν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπασακσεχίρ, η ομάδα που στηρίζει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκτησε τον τίτλο της τουρκικής Σούπερ Λίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της, την Κυριακή, τερματίζοντας την επί ετών κυριαρχία των τριών μεγάλων αθλητικών συλλόγων της Κωνσταντινούπολης, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας. Η πρώην ομάδα του δήμου της Κωνσταντινούπολης, η οποία ιδρύθηκε το 1990, κέρδισε τον τίτλο έπειτα από νίκη 1-0 υπέρ της Καϊσερισπόρ, φθάνοντας τους 69 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν. Την ίδια ώρα, η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, Τραμπζονσπόρ, γνώριζε ήττα εντός έδρας 4-3 από τη Κονιασπόρ, σφραγίζοντας την έκβαση του εφετινού τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο όμιλος της Μπασακσεχίρ προωθήθηκε στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος το 2014, όταν εγκαταστάθηκε σε νέο γήπεδο, στην ομώνυμη περιοχή της Κωνσταντινούπολης η οποία αποτελεί προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος AKP. Ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν είχε, μάλιστα, συμμετάσχει σε εκθεσιακό αγώνα φορώντας την πορτοκαλιά στολή της ομάδας για να σηματοδοτήσει την περίσταση, ενώ ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, Γκιοκσέλ Γκουμουσντάγ, διατηρεί συγγένεια εξ αγχιστείας με τον Τούρκο πρόεδρο. Εχοντας πλέον εξασφαλίσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, η Μπασακσεχίρ θα συμμετάσχει στη νέα σεζόν του Champions League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή