Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κάνιε Γουέστ

Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κάνιε Γουέστ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια κλειστή προεκλογική ομιλία και έναν χαοτικό μονόλογο ξεκίνησε την περιοδεία της εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο ράπερ Κάνιε Γουέστ. Ο 43χρονος μουσικός και πρώην υποστηρικτής του νυν Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία μίλησε εκτενώς για τη θεολογία και την εταιρική εξουσία και στράφηκε κατά της πορνογραφίας και των αμβλώσεων, προτείνοντας μάλιστα την προσφορά επιδόματος ύψους 1 εκατ. δολαρίων σε κάθε γυναίκα που γεννά.

Ο Γουέστ ανέβηκε στη σκηνή της εκδήλωσης φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με την επιγραφή «security» και έχοντας ξυρίσει το πίσω μέρος του κεφαλιού, έτσι ώστε αυτό να σχηματίζει το έτος 2020. Απευθύνθηκε στο ακροατήριο μερικών εκατοντάδων ανθρώπων για περίπου μιάμιση ώρα και δίχως να χρησιμοποιήσει μικρόφωνο, ζητώντας πολλές φορές από το κοινό να κάνει απόλυτη σιωπή, προτού υποσχεθεί πως οι μελλοντικές συγκεντρώσεις «θα πραγματοποιηθούν σε χώρους με απίστευτη ακουστική», καθώς θα ασχοληθεί ο ίδιος με τον σχεδιασμό.

Ο 43χρονος ράπερ αναφέρθηκε επανειλημμένως στην πίστη του στον Θεό και στο φαινόμενο του ρατσισμού στις ΗΠΑ, προχωρώντας μάλιστα και σε έναν αμφιλεγόμενο ισχυρισμό κατά της Αφροαμερικανίδας αγωνίστριας κατά της δουλείας Χάριετ Τάμπμαν. Ο Γουέστ υποστήριξε πως η Τάμπμαν –η οποία κατά τον 19ο αιώνα φυγάδευσε εκατοντάδες σκλάβους από τις φυτείες του Νότου εξασφαλίζοντας την έξοδό τους προς τον Βορρά, έτσι ώστε να ζήσουν ως ελεύθεροι άνθρωποι– δεν απελευθέρωσε ποτέ κανέναν, εξανάγκασε, αντιθέτως, πολλούς Αφροαμερικανούς «να δουλέψουν για άλλους λευκούς άνδρες».

Παρά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση, το μέλλον της υποψηφιότητας του Κάνιε Γουέστ παραμένει μυστήριο, καθώς ο ράπερ έχει ήδη χάσει την προθεσμία για να δηλώσει τη συμμετοχή του σε αρκετές πολιτείες της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή