Τουρκική σειρά του Netflix ακυρώθηκε λόγω… ομοφυλόφιλου χαρακτήρα

Τουρκική σειρά του Netflix ακυρώθηκε λόγω… ομοφυλόφιλου χαρακτήρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Netflix ακύρωσε μία τουρκική σειρά λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων της, με τη σεναριογράφο να καταγγέλλει παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, λόγω της ύπαρξης ενός ομοφυλόφιλου χαράκτηρα στο σενάριο. Σύμφωνα με την Ετσέ Γιορέντς, το Netflix απέρριψε τη σειρά «If Only», καθώς η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν δέχθηκε να δώσει την άδεια της, για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

«Λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα, δεν δόθηκε άδεια για το γύρισμα της σειράς και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά η σεναριογράφος, μιλώντας σε μία τουρκική ιστοσελίδα με θέματα κινηματογράφου. Τους ισχυρισμούς της Γιορέντς επιβεβαίωσε και η τηλεοπτική πλατφόρμα, η οποία μη θέλοντας να συμβιβαστεί με τους όρους της Άγκυρας, αποφάσισε να ακυρώσει τη σειρά.

Σύμφωνα με την σεναριογράφο, στο σενάριο του δεν υπήρχαν ούτε ομοφυλοφιλικές σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, ούτε καμία σωματική επαφή του ομοφυλόφιλου άνδρα με κάποιον άλλον χαρακτήρα της ιστορίας.

Η διαφωνία αυτή σχετικά με την ύπαρξη ή όχι ομοφυλόφιλων χαρακτήρων στην τηλεόραση δεν εκπλήσσει στο πλαίσιο της αυξανόμενης εχθρότητας των κρατικών αρχών προς τη ΛΟΑΤ κοινότητας της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση του Pride της Κωνσταντινούπολης κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή