Εκτόξευση κινεζικής αποστολής στον Αρη (βίντεο)

Εκτόξευση κινεζικής αποστολής στον Αρη (βίντεο)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα ξεκίνησε διαστημικό ταξίδι προς τον πλανήτη Άρη, το οποίο ελπίζει να είναι και το πρώτο της με προορισμό τον κόκκινο πλανήτη που θα στεφθεί με επιτυχία, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. 

Η εκτόξευση της αποστολής Tianwen-1 έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη και το ταξίδι της θα κρατήσει μέχρι το 2021.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ανεπίσημα βίντεο που αναρτήθηκαν από Κινέζους χρήστες σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες έδειχναν τον πύραυλο Long March 5 στην περιοχή εκτόξευσης διαστημοπλοίων Γουέντσανγκ, η οποία περιβάλλεται από τα γαλανά νερά που βρέχουν το νησί Χαϊνάν, νότια της Κίνας.

Η κινεζική υπηρεσία διαστήματος, διατηρώντας μια παράδοση μυστικότητας για τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με το διάστημα, δεν μετέδωσε επίσημο ζωντανό βίντεο της εκτόξευσης.

Ωστόσο, μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της εκτόξευσης, τα κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα από την απογείωση του πυραύλου και ανακοίνωσαν ότι η αποστολή κατευθύνεται με ασφάλεια στον Άρη. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή