Κατά της ψήφου μεταναστών ο Τραμπ

Κατά της ψήφου μεταναστών ο Τραμπ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Βήμα όπισθεν ολοταχώς ως προς τη χρήση της μάσκας πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε ήταν αντίθετος με την υιοθέτησή της, την ώρα που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης απειλούν να ενταθούν για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών, λόγω της εκπνοής των οικονομικών βοηθημάτων.

Ο Τραμπ επανέφερε τις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, με μεγαλύτερη πειθαρχία και συντομότερη διάρκεια. Τον Μάρτιο, οι ενημερώσεις εκτυλίσσονταν σε δίωρους καβγάδες του με τους δημοσιογράφους και σε βήμα για την έκφραση εξωφρενικών προεδρικών συμβουλών, όπως η παρότρυνση για κατανάλωση χλωρίνης.

Μόλις το 38% των Αμερικανών εμπιστεύεται πλέον τον Τραμπ στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας –από 51% στην αρχή της κρίσης–, ενώ ο ίδιος αγωνιά ότι αυτός ο παράγων θα αποβεί καθοριστικός για την επανεκλογή του.

Ο Τραμπ οδεύει στις εκλογές του 2020 με την ίδια αντιμεταναστευτική ρητορική που χρησιμοποίησε το 2016 – αν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι το τελευταίο χαρτί που χρησιμοποίησε εναντίον των μεταναστών είναι αντισυνταγματικό. Σε έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα χθες, υποστηρίζει ότι έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα να συντάξει τους τελικούς αριθμούς κατοίκων κάθε πολιτείας και θα τη χρησιμοποιήσει προκειμένου να αφαιρέσει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά από τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού.

Το αμερικανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι στην απογραφή του πληθυσμού καταμετρούνται «όλα τα άτομα», χωρίς διακρίσεις ως προς την καταγωγή τους ή την κατοχή νομιμοποιητικών εγγράφων. Ο Τραμπ θεωρεί ότι, αφαιρώντας πολλούς μετανάστες από την καταμέτρηση, στερεί κονδύλια από περιοχές που ψηφίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή