Απάντηση Αγκυρας στον Μακρόν: Οι απειλές δεν θα έχουν αποτέλεσμα

Απάντηση Αγκυρας στον Μακρόν: Οι απειλές δεν θα έχουν αποτέλεσμα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν μπορεί να απειληθεί μέσω κυρώσεων, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντώντας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Μακρόν δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα μας», δήλωσε ο Ακσόι συμπληρώνοντας ότι οι απειλές «δεν θα έχουν αποτέλεσμα».

Η απάντηση αυτή του Ακσόι ήρθε μετά το αίτημα Μακρόν για κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω της παραβίασης των ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων.

Ο Ακσόι κατηγόρησε ακόμη τη Γαλλία ότι χάνει την ουδετερότητά της και την ευκαιρία της να συμβάλει στη σταθερότητα με κάθε εξήγηση και κάθε λάθος βήμα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Γαλλία δεν μπόρεσε να έχει κάποια αποτελέσματα από τις πολιτικές της και δεν θα μπορέσει να έχει ούτε στο μέλλον», είπε.

Απαίτησε από τη Γαλλία να σταματήσει να κοιτάζει τον εαυτό της στον μεγεθυντικό καθρέφτη και να ακολουθήσει διακριτικές και ορθολογικές πολιτικές. Την κάλεσε τέλος να σταματήσει να υποστηρίζει τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη, τους τρομοκράτες στη Συρία και εκείνους που ενεργούν με τη φιλοσοφία «εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης αυτού του τόπου» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή