Η Ρωσία απέρριψε τους ισχυρισμούς για δοκιμή αντι-δορυφορικού όπλου στο διάστημα

Η Ρωσία απέρριψε τους ισχυρισμούς για δοκιμή αντι-δορυφορικού όπλου στο διάστημα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου σύμφωνα με τους οποίους η δοκιμή ρωσικού διαστημικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε στις 15 Ιουλίου είχε «χαρακτηριστικά όπλου».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι δοκιμές δεν δημιούργησαν απειλή για άλλα αντικείμενα στο Διάστημα και δεν παραβίασαν καμία αρχή του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει σχετικές δηλώσεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων για το θέμα αυτό, ως «μια ακόμη αντιρωσική επίθεση και ως μέρος μιας άδικης εκστρατείας που έχει γίνει με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον για να δυσφημίσει την δραστηριότητα της Ρωσίας στο Διάστημα, και τις ειρηνικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή του ανταγωνισμού των εξοπλισμών στον χώρο αυτό».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης ότι προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν τέτοιες δηλώσεις και συγκεκριμένα παραμονή της ρωσο-αμερικανικής συνάντησης εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια στο Διάστημα που θα πραγματοποιηθείς τις 27 Ιουλίου στην Βιέννη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή