Χωρίς χειροκροτητές, λόγω ιού, ο Τραμπ

Χωρίς χειροκροτητές, λόγω ιού, ο Τραμπ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μέχρι τώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε τα πάντα για να μετατρέψει την επίσημη αποδοχή του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε μεγαλοπρεπή προεκλογική εκδήλωση. Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι τον πρόλαβε, καθώς χθες ανακοίνωσε ότι το κομμάτι του ρεπουμπλικανικού συνεδρίου που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ακυρώνεται.

Η Φλόριντα είχε μπει στο «παιχνίδι» του συνεδρίου επειδή η Βόρεια Καρολίνα, στην οποία θα διεξαχθεί ο βασικός κορμός του, είχε θέσει σημαντικούς περιορισμούς, λόγω κορωνοϊού. Προκειμένου να μη χάσει το «πάρτι», ο Τραμπ άλλαξε Πολιτεία, προγραμματίζοντας στη Φλόριντα εκδηλώσεις 2.500 και 7.500 ατόμων. Καθώς, όμως, προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρευρεθούν, ενώ, το πιο σημαντικό, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο κόσμος αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του στο ζήτημα της επιδημίας, θεωρώντας ότι αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία, ο Τραμπ άλλαξε τροπάριο.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς» είπε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας ότι «δεν είναι κατάλληλη στιγμή» για το συνέδριο. «Νοιάζομαι βαθιά για τους ανθρώπους στη Φλόριντα και σε όλα τα άλλα μέρη, ειλικρινά», προσέθεσε.

«Χαίρομαι πολύ που ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε το κεφάλι του από την άμμο τόσο όσο χρειαζόταν για να συνειδητοποιήσει πόσο προβλέψιμη, αχρείαστη καταστροφή επρόκειτο να προξενήσει στην πόλη του Τζάκσονβιλ», σχολίασε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόρινα, Τέρι Ρίτσο. 

Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να πιέζει για άνοιγμα όλων των σχολείων της χώρας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ανεξαρτήτως των επιδημιολογικών δεδομένων της κάθε περιοχής. Ο δε κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας, Αντονι Φάουτσι, άφησε για λίγο την επιστήμη του και έριξε την πρώτη μπαλιά στον εναρκτήριο αγώνα μπέιζμπολ της σεζόν ανάμεσα στους Γιάνκις και τους Νάσιοναλς. Η επιμονή του για τήρηση των αποστάσεων επεκτάθηκε και στο παιχνίδι του, καθώς η μπάλα έπεσε πολύ μακριά από τον στόχο, που στην ορολογία του μπέιζμπολ είναι γνωστός ως plate.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή